IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как технологиите подпомагат логистичния сектор

Изкуственият интелект и автономните коли оптимизират работата на служителите, като намаляват техните грешки, посочи Франк Апел от Deutsche Post DHL Group

11:51 | 03.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Хората в логистичния сектор няма да бъдат заменени от роботите, дейността им просто ще бъде подобрена. Това прогнозира Франк Апел, изпълнителен директор на Deutsche Post DHL Group, в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Представителят на компанията за международни експресни доставки DHL е убеден, че внедряването на подобрения благодарение на технологиите оптимизира работата на служителите, като намалява техните грешки.

„Хората винаги се вълнуват и са много щастливи от новите технологии. Те правят служителите по-добри и значително увеличават производителността на компаниите“, каза Апел. Той посочи, че ролята на изкуствения интелект в логистичния сектор все още е в начален етап, но значимостта му нараства. "Изкуственият интелект има много сфери на приложение – той помага за подобряването на уменията на кадрите и увеличава възможностите за потребителите“, допълни той.

Той коментира и недостига на таланти в Европа, но потвърди, че все пак Старият континент разполага с най-добрите образователни системи в целия свят, което съществено помага за преодоляването на липсите.

„В компанията разчитаме на много добър управленски екип – във всеки отдел има определена структура. Хората на местно ниво се занимават със собствените си проблеми, след това те са контролирани от мениджърите над тях“, разкри Франк Апел.

Въпреки добрата картина за глобалната икономика, предприемачът очаква растежът ѝ да се понижи през 2019 и 2020 г.

„За първи път от три години насам има понижение на перспективите, дължащо се на търговската война между САЩ и Китай. Другите държави се представят добре, включително Германия и Великобритания, прогнозите като цяло остават добри“, заяви представителят на международната компания.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още