Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Какви киберопасности дебнат потребителите в условията на пандемия?

COVID-19 помогна за изграждането на навици за защита, твърди Красимир Коцев, основател на компанията SoCyber

гледано: 3265   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
5 гласа

Колкото по-дигитализирани ставаме, толкова по-уязвими сме, но хората все повече започват да осъзнават рисковете. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Красимир Коцев, основател на компанията SoCyber.

Според госта пандемията от коронавирус е помогнала за изграждането на навици за защита, чието въвеждане би отнело години. Сега те стават основен приоритет на компаниите. Въпреки това, според Коцев, нивото на превантивната ни защита остава сравнително ниско.

„Нашият манталитет предполага да се сблъскаме с проблем и след това да вземем мерки. И с киберсигурността се случва същото - чакаме да се случи проблемът и постфактум се търси спасение от ситуацията“, обясни той.

По отношение на най-големите заплахи за крайните потребители Коцев заяви, че това са фишинг мейли и невярно съдържание в интернет, а при бизнеса най-голямата запяха е изтичането на данни – както корпоративни, така и лични. 
Гостът заяви също така, че по отношение на защитата на държавната администрация имаме още много да учим. Коцев посочи, че промяната не може да дойде с външна сила, а трябва да бъде пожелана от самите служители на държавната администрация.

Вижте целия разговор във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Алесиа Берарди: Новият вариант на коронавируса притеснява инвеститорите