IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви са най-добрите имоти за инвестиция в България?

Средната възвръщаемост от имоти под наем у нас е 5,7%, коментира Петър Сотиров от агенция ДОМИ

12:05 | 04.10.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Какви са най-добрите имоти за инвестиция в България?

България е една от страните, в които инвестициите в имоти се реализират успешно през последните години заради  процентната доходност от наеми и възвръщаемостта. Това коментира в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria Петър Сотиров от агенцията за недвижими имоти ДОМИ.

„Причината за своеобразния бум в купуването на имоти с цел инвестиция са фактически нулевите лихви по депозитите. Много хора се насочват към инвестиция в имот", коментира той. 

Според него най-добрите градове за инвестиция в имоти са големите градове като София, Пловдив, Варна, а най-изгодните имоти за инвестиция – по-малките, едностайни апартаменти.

„Средната цена, на която може да се закупи едностаен апартамент в София, варира между 42 и 45 хил. евро, което при среден наем от 250 евро прави възвръщаемост около 7%", изчисли Сотиров.

Средната възвръщаемост за България е 5,7%, допълни той и напомни, че това е доста добра инвестиция.

За Варна той открои тенденцията да се дават под наем повече къщи и при тях е най-добрата възвръщаемост. възвръщаемостта е почти като от отдаването на едностайни и двустайни апартаменти. 

По думите му един имот се изплаща средно за 15 години.

Вижте целия разговор във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 34 rate down comment 2
cido
преди 6 години
За 42000 евро в София не можеш да купиш хубаво нещо и да му вземеш 250 евро наем! Или трябва сериозен ремонт, или е далече в покрайнините!Възвращаемостта не пада под 20 години, всеки отделен човек трябва да може да си прави сметката.Брокерите по правило лъжат, защото техния интерес е да вземат комисионната и после не отговарят за нищо. В редки случаи купуват и продават за своя сметка, но трябва да е нещо суперизгодно, което е изключение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още