IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакваме от събитието на Apple днес

Сред очакваните нови продукти са нов iPad Pro и аксесоари и нови MacBook

11:00 | 30.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Почти всяка година Apple провежда събитие през октомври преди сезона на празничното пазаруване, за да покаже актуализации на продуктите, които не успява да представи в най-пищното си и основно събитие през септември. Четвъртото за годината продуктово събитие на американския технологичен концерн Apple ще събере журналисти и анализатори в Бруклин, Ню Йорк. Сред очакваните нови продукти са нов iPad Pro и аксесоари и нови MacBook. Само месец и половина по-рано, на 12-и септември, компанията представи iPhone Xs, iPhone Xr и Apple Watch 4.

Какво обаче по-конкретно да очакваме от събитието на Apple днес? 

За разлика от Apple Special Event през септември този път концернът няма да ни отведе към подземната аудитория Steve Jobs Theatre. Не само мястото на събитието обаче е необичайно. Технологичното мероприятие ще се проведе с начален час 17:00 ч. наше време (10AM EST) в Howard Gilman Opera House в бруклинската музикална академия в Ню Йорк.

Очаква се новият iPad Pro да бъде гвоздеят в програмата на събитието. За него се твърди, че ще бъде с нов, безрамков дизайн и ще се сбогува с Home бутона в полза на модерния Face ID. Освен това има вероятност Apple да смени Lightning порта с USB C или поне да внедри такъв порт. Стилусът Apple Pencil също ще е с обновени функции, а диагоналът на екрана ще се запази (11 инча и 12,9 инча).

Разпространеното mini поколение няма актуализация от няколко години, но според Мин-Чи Куо от KGI това ще се промени довечера. Изцяло обновеният iPad mini ще се похвали с по-мощен процесор и вероятно с доста конкурентна цена. Говори се, че Apple ще превърне mini в напълно професионална машина. Неслучайно много фирми и потребители ползват Mac mini за сървър или домашен медиа център, така че компютърът има голям потенциал.

Очаква се и наследник на MacBook Air, който ще може да продължи концепцията за тънък и лек лаптоп с дълъг живот на батерията и по-ниска стартова цена спрямо професионалните модели на Apple.

Носят се също слухове за второто поколение безжични слушалки AirPods. Очаква се те да бъдат водоустойчиви и с поддръжка на безжично зареждане чрез кейса. Има възможност най-сетне да видим дългоочакваното безжично зарядно AirPower, което очаквахме още за събитието през септември. Появата му днес обаче също не е сигурна.

Вероятно ще има и софтуерни новини около iOS и WatchOS. Преди броени часове Apple обяви, че ще пусне утре актуализация на iOS 12.1 – с възможност за групови FaceTime разговори и подобрения в камерата, предава TechCrunch. За групови видеоразговори компанията говори още от конференцията си за разработчици. Актуализацията ще даде възможност за видео чатове на до 32 участника.

Вижте повече в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още