IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакваме от зимния туристически сезон?

Туристическият сектор през 2021 г. изглежда по-добре в сравнение с 2020 г., твърди Константин Занков

22:24 | 01.12.21 г. 1
Какво да очакваме от зимния туристически сезон?

Очаква се повечето българи да изберат страната ни за почивка през предстоящия зимен туристически сезон. За коледните и новогодишни празници се очакват около 560 хил. пътувания, като около 60 хил. българи ще пътуват в чужбина. Има интерес към топли дестинации, където има чартърни полети като Египет, Доминиканската република, Дубай и Тунис. Българските туристи ще изберат също и близките европейски дестинации. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма.

"Традиционно по това време на годината хората предпочитат балнео и СПА хотелите в България. Започва и ски сезонът, като традиционна дестинация са Алпите", уточни той. 

Константин Занков е на мнение, че пандемията няма как да забави откриването на зимния сезон, но не може да се отрече, че ръстът на новите случаи на заразени не влияе на пътуванията. Неяснотата с новите мерки и условия, както и новият щам на вируса, за който все още няма достатъчно информация, създават несигурност при пътуванията. Така хората масово резервират в последния момент, каза още Занков.

По думите му туристическият сектор през 2021 г. изглежда по-добре в сравнение с 2020 г. Хората започнаха да пътуват повече, но въпреки това все още не сме достигнати предпандемичните нива. Българите осъзнаха, че искат да продължат да пътешестват, тъй като никой няма да им върне времето, в което са седели вкъщи, каза гостът.

Целия разговор може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Един Българин
преди 2 години
"искат да продължат да пътешестват, тъй като никой няма да им върне времето, в което са седели вкъщи" --> Не сме само българите. Тази политическа измислица съсипа недалновидната Австрия. Яко е да се карат ски там, но сега ще си обезлюдят селата вместо да си вдигнат БВП!Безумно е да се иска бембен сертификат за лифт. За апрески баровете - да съгласен има яко народ и има някаква минимална логика, но да искаш за хотели и лифтове нещо, което 50% от скиорите нямат защото не им трябва с техните здрави организми е катастрофа. Естествено туризмът зависи и от алчността на концесионерите. Ако прекалят с картите както ги бавят и при сърбежите се окаже по-евтино с тест ... горят!!! :)). Нещо повече все повече ставаме и пантаджии / туристи нагоре и скиори надолу.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още