Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Какво е бъдещето на дистанционното обучение?

Възможно ли е обучение от разстояние и за инженерните специалности?

Какво е бъдещето на дистанционното обучение?

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Непрекъснато работим за разкриване на нови специалности и непрекъснато се усъвършенстват дисциплините, които преподаваме в отделните специалности. Използваме анкети и анализи от студентите при постъпването им и при завършването им, също така работим и в тясно сътрудничество с бизнеса. В последните години имаме акредитирани три нови специалности. Това каза проф. д-р инж. Огнян Андреев, ръководител на катедра "Икономика, индустриален инженеринг и мениджмънт" към Стопанския факултет на Техническия университет (ТУ) в София.

"Ще се възползваме и от предимствата на дистанционното и електронното обучение, в което за съжаление някои университети вече ни изпреварват", посочи той. 

Още по темата

"В Техническия университет пречка пред по-широкото навлизане на дистанционното обучение е съзнанието, че студентите трябва да присъстват лично и да пипнат машината и да усетят осъществяването на процесите“, добави Андреев.

"Обучението и в инженерните направления, и в областта на мениджмънта може спокойно да бъде в насока на дистанционното обучение" заяви гостът.

Сред по-известните възпитаници на нашата катедра „Икономика, индустриален инженеринг и мениджмънт“ са Кирил Домусчиев, председател на КРИБ , Валентина Танева, съветник на президента, Делян Димитров от Булгартрансгаз, Нина Жекова от Vivacom, Християн Даскалов и др., посочи проф. Андреев.

"С Християн Даскалов работим по индивидуализирането на висшето образование във виртуалната среда. С помощта на блокчейн, записите в историята на всеки студент по всяка дисциплина – успех, знания и умения, които е натрупал, се виждат от всеки бизнесмен, който има нужда от даден тип специалист".

"Много е трудно да се подготвят няколко хиляди инженери за кратък период от един университет, ако това са изискванията на Volkswagen Group за инвестиция. Подобни специалисти обаче може да бъдат привлечени и от други бизнеси и не само от София", каза в заключение Андреев.

Повече може да видите в краткото видео или да проследите целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 4651   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Макрон започва структурни реформи за ускоряване на възстановяването