IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво общо има Френската революция с тенденциите на глобалните пазари днес?

Вижте във видеото от Investor Finance Forum още от дискусията за волатилността, инфлацията, силния долар и изкуствения интелект

18:14 | 23.11.16 г.
<p>
	От ляво надясно: Кристиян Логофату, Цветослав Цачев, Никола Филипов, Дончо Донев и Симин Демокан. <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

От ляво надясно: Кристиян Логофату, Цветослав Цачев, Никола Филипов, Дончо Донев и Симин Демокан. Снимка: Investor.bg

„Френската революция е факт благодарение на годините на глад преди това, а не защото хората са започнали да четат творбите на Русо и Волтер. Същото нещо виждаме и сега: една обедняваща и чувстваща се зле средна класа, която иска политически промени, за да получи икономическите си плюсове“.

Думите са на Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг в панела 5 Big Trends (5 големи тенденции – бел.ред.) на петата годишна конференция за търговия и инвестиции Investor Finance Forum. С тях той се аргументира защо събития като Brexit и избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ са „малък шум в системата“. Според него зад всички политически промени стои някакъв икономически процес, поради което волатилността въобще не е предстоящо събитие, въобще не е важна.

Модератор на панела беше Симин Демокан, изпълнителен продуцент на Bloomberg News в Турция.

Вълна на антиглобализация – така Дончо Донев, началник управление „Kапиталови пазари“ в Пощенска банка, определя случващото се не само през последната една година, но и през последните 3-5 години. Според него силният долар е факт и е тенденция, а не твърде сериозен тренд, като са важни неговите последици върху останалите сектори, тъй като силният долар не е задължително добър за развиващите се пазари.

„Със сигурност събития като Brexit и избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ ще генерират доста голяма икономическа несигурност, която от своя страна ще доведе до доста волатилни капиталови и дългови пазари“, очаква Никола Филипов, управляващ партньор в Innovo Investment Management.

Кристиян Логофату, главен финансов директор от Bittnet Romania също е оптимист. „Сигурно е, че в близкото бъдеще ще сме по-добре от сега, както днес сме по-добре, отколкото сме били преди 5-10 години. Погледнете България и Румъния преди 10 години. Според мен след 10 г. ще имаме същото усещане за 2016 г.“, каза той. Като ключова тенденция той посочва изкуственият интелект.

Вижте повече във видеото:

INVESTOR Finance Forum се проведe с подкрепата на ActivTrades, Пощенска банка, ЕЛАНА Финансов Холдинг, Euro-Finance, Admiral Markets, Karoll, BenchMark, Sirma Group, BISAM, Индустриален Холдинг България, ПОК Доверие. Форумът се проведе с партньорството на институционалните партньори БФБ, АДВИБ, АТБ, БАЛИП, БАУД, БАДДПО и с медийното партньорство на See News, Smartmoney.bg, Forexnews.bg, сп. Мениджър, Forbes Bulgaria. Технологичен партньор на форума е Dell, а партньор за провеждане на коктейла The Macallan.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още