IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво предстои след сливането на българската BULPROS и германската ec4u?

Основният продукт, който Bulpros ще развива през 2021 и 2022 г., е нова генерация решения за киберсигурност, обяви Ивайло Славов

19:00 | 25.03.21 г.
Какво предстои след сливането на българската BULPROS и германската ec4u?

Преди дни българската технологична компания BULPROS обяви, че ще се слее с базираната в Германия ec4u, като заедно те ще предлагат следващо поколение облачни услуги, насочени към дигитализация.

В ефира на Bloomberg TV Bulgaria Ивайло Славов, главен изпълнителен директор на Bulpros, обясни, че двете компании работят заедно като партньори в дигиталните облачни решения още от 2018 г. По думите му сливането ще доведе до една дигитална платформа с повече от 1400 служители, работещи в 25 офиса в 11 държави, която е подкрепена от паневропейската компания за частни капиталови инвестиции Silverfleet Capital. Тя инвестира като мажоритарен собственик в новата обединена организация. 

„Това бе най-лесния начин да пораснем, както искахме. На нас вече ни трябваше и излизане на чуждестранен пазар и най-добре беше да намерим партньор, който идва от развит такъв пазар“, обясни гостът.

Основният продукт, който Bulpros ще развива през 2021 г. и 2022 г., е нова генерация решения за киберсигурност, които да гарантират сигурността на данните при реална комуникация, обясни Славов. 

„Всички станахме свидетели на част от възможностите на изкуствения интелект за откриване на начини на поведение и необходимости на потребителите и това ще определя до голяма степен начина, по който ще бъдат задоволявани потребителските желания през следващите години“, заяви Славов.

По думите на госта се търсят все повече облачни услуги и средата е много конкурентна.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още