Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Какво привлича младите хора към финансовите професии?

Хората без стаж трудно могат да оценят достатъчно добре своите качества и компетентности, твърди маркетинг мениджърът Светослава Стоянова

Какво привлича младите хора към финансовите професии?

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пряката връзка на икономиката с бизнеса е един от факторите, които най-силно предизвиква интерес в младите хора. За съжаление обаче, липсва ориентир какво представлява тази наука и какви биха били свързаните задължения и отговорности в практическия опит и професионалната реализация. Това коментира мениджърът Програми за финансова грамотност Джеймс Йоловски в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Най-големите страхове на младите хора са свързани с неувереността, че няма да се представят толкова добре, колкото обществото е заложило като очаквания за тях, коментира от своя страна Светослава Стоянова, маркетинг мениджър в „Джуниър ачийвмънт“. 

Още по темата

Притесненията са продиктувани от това, че младите хора не могат да оценят достатъчно добре своите качества и компетентности. "Не винаги фокусът в образованието е този, който човек впоследствие избира за професионалната си реализация", обясни Йоловски. 

Той припомни, че през следващата седмица предстои провеждането на трето издание на кариерния форум „Професиите на бъдещето“, който тази година ще бъде фокусиран върху професиите от финансовата сфера. Форумът ще се състои на 29 март 2017 в Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. 

Вижте повече във видеото.

гледано: 3746   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работи: редактор Ралица Пейчева

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Стоян Панчев: Липсват екоаргументи срещу изграждането на втори лифт в Банско