Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Калоян Желев: Потенциалът в България за произвеждане на електромобили е малък

Българският автомобилен пазар дори в конвенционалния си вид е малък, твърди експертът

гледано: 2049   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Потенциалът в България за произвеждане на електромобили е малък. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Калоян Желев, автомобилен експерт.

Според него българският автомобилен пазар, дори в конвенционалния си вид, е малък. „Ние сме един от най-малките пазари в ЕС, без да сме най-малката държава в него. Бъдещето на електрификацията и прехода към електрически автомобили е част от по-голямата тема за качеството на моторизацията в България", обясни гостът. 

Още по темата

„Наскоро направихме анализ на това кои държавни институции имат пряко отношение към автомобилите – оказаха се 8 министерства и една агенция, като всяко едно от тях се занимава с част от проблема, но няма единен център, в който да се пресича цялостната проблематика, където могат да бъдат вземани решения и да се прави координация“, каза Желев.

По думите му разпокъсаността на българската автомобилна и моторизационна политика е следствие от незаинтересованост. „В миналото сме решили, че от нас автомобилна страна няма да стане и сме построили администрацията си по начин, който да следва тази концепция“, каза гостът.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
4
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Велосипеди. Поне велосипедна нация да стане, 30 години след Китай и леко у лево :) Пляс пляс пе-далите.
3
 
2
 
1
преди 1 месец
Не знам тоя чичко за какъв потенциал говори, но в момента водим преговори с няколко инвеститора за производство на Газоелектрически Автомобил, задвижван с Газова Турбина или с Газотурбинен Електрогенератор, захранвани със свръхевтини : Компресиран Водород - vodorod.alle.bg , Втечнен MOH Gas - fuels.alle.bg или Аерозол на Инженерингово Фъстъчено Олио - ИФО - biodizel.alle.bg . Разработваме и Летящ Автомобил - ФлайКар - flycar.alle.bg и Летящ Път - flyroad.alle.bg , задвижвани с Газотурбинни Пневмо-Пропелери . В рамките на година-две ще бъде построен завод във, или до Иковомическа Зона Божурище, в който първоначално ще работят около 300 души . Ако не се намерят квалифицирани българи - свят голям, ще се намерят други, кандидати колкото щеш .

Още от Bloomberg TV
Експерт: Вече 20 години се борим неуспешно с тероризма