IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кешът отново е предпочитан актив

Въпреки това и доларът се търси - за убежище, твърди Андрей Стойчев, изпълнителен директор на финтех групата RokSure

10:36 | 01.11.20 г.
Кешът отново е предпочитан актив

Фокусът на инвеститорите през изминалата седмица отново е бил насочен към пандемията, а ситуацията на пазарите се припокрива до голяма степен с тази от март - разпродажба на всички активи, докато кешът отново се превръща в предпочитан актив. Това мнение изказа Андрей Стойчев, изпълнителен директор на финтех групата RokSure, в предаването “Клуб Investor” на Bloomberg TV Bulgaria.

Според Стойчев разпродажбите от миналата седмица могат да дадат началото на по-сериозни спадове, ако ситуацията не се промени драстично в идните дни, което едва ли ще се случи.

Той посочи, че доларът е един от активите, където може би хората ще потърсят убежище, както и швейцарския франк и японската йена.

“По-скоро обаче отиваме към кешови позиции, отколкото към заемането на каквито и да е спекулативни позиции”, изтъкна експертът.

Стойчев коментира и ситуацията на петролните пазари. По негово мнение при всички случаи “петролът ще продължи да страда, както видяхме пролетта, тъй като потреблението ще продължи да намалява”. “Не се очаква нищо добро за петрола в следващите месеци”.

Гостът отбеляза, че “ако скоро се появи ваксина или поне някакви успешни медикаменти, които генерално да променят картината, тогава не само петролът, но и пазарът може рязко да промени посоката си”.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “Клуб Investor” гледайте тук.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още