Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Кои компании взеха награди от БАИТ?

Българската асоциация по информационни технологии БАИТ стана на 25 години

гледано: 2212   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

За десета поредна година бяха отличени победителите в отделните категории на конкурса „Наградите на БАИТ“. Тази година Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) отбелязва и своята 25-та годишнина. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Огнян Траянов, председател на БАИТ.

В разговора се включи и Иван Драгоев от стартъпа „Ондо Солюшънс“, който е отличен в конкурса. Компанията му предоставя IT услуги и решения в земеделието, за разработената от нея високотехнологична система за автоматизирано управление на напоителния процес, прецизно торовнасяне, климат контрол и мониторинг за всички култури.

„Ние предлагаме решение на няколко проблема. Единият е свързан с липсата на работна ръка, от която произтичат човешки грешки, а другият е свързан с прекомерното използване на  ресурси като газ и дизелово гориво, както и с невъзможността да се поддържа стабилен климат в оранжериите, който да гарантира количествено качествен добив“, поясни Драгоев. 

Още по темата

Специалната награда на журито е за д.т.н. инж. Николай Илиев, първи председател на БАИТ, почетен изобретател и създател на Datecs.

Друга компания, която е отличена в конкурса е Работоспособни.бг.

„Фирмата създаде портал, насочен към хората със специални нужди и работодателите, които имат интерес към обществено отговорна дейност и искат да дадат шанс на тези хора“, каза Траянов.

Призът в категория „Образователна награда“ е за Георги Германов, ученик  на 19 години от СПГЕ „Джон Атанасов“.

„Той разработва собствени курсове и преподава роботика, 3D принтиране и електроника. Неща, които вижда, че са много далеч от това, което реално се изучава в училище“, разказа още гостът.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Димитър Баев: Има все по-голям интерес към товарните превози в България