Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Кои са сигурните убежища на доходност през тази година?

Въпреки всички санкции американските пазари изглеждат най-стабилни, казва Димитър Шуйцов, дилър международни финансови пазари в BenchMark Finance

гледано: 4320   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Последни сигурни убежища на доходност през тази година остават развитите пазари - такива са европейските пазари, икономиката на Япония и активите на САЩ. Това мнение изказа в телефонно интервю Димитър Шуйцов, дилър международни финансови пазари в BenchMark Finance, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Въпреки всички санкции американските пазари изглеждат най-стабилни, поясни той.

В коментара си за преоценените интереси на финансовите пазари Шуйцов заяви, че в момента стимул за укрепване на развиващите се пазари не се вижда – големите фондове са ограничили инвестициите си след наблюдаваната словесна експанзия на американския президент към някои от развиващите се страни. Наблюдава се движение на активи от едни пазари към други.

Инфлацията в Турция, която достигна 17 % и продължава да расте, може да бъде овладяна със силно увеличение на лихвените проценти, каза гостът.

„Турция няма накъде да чака, необходимо е по-разумни финансови анализатори да кажат на президента Ердоган, че финансовата спирала в която се намира турската лира е близо до крах. Турция с твърда ръка трябва да покаже, че ще защити валутата си“.

Ако турският президент разреши на централната банка да се намеси, ситуацията може бързо да бъде овладяна, посочи още финансовият консултант. Но Ердоган не го прави, той е противник на лихвения процент на банките и дори иска да го намали - решение, обявено като грешно от страна на анализаторите. Гостът не прогнозира вариант за външен капиталов контрол, въпреки че изглежда най-логичното нещо, което може да се предприеме в случая, тъй като турският президент смята, че може да реши проблемите си вътрешно.

Няколко европейски банки, водещите европейски икономики и държавите, които имат най-голям стокообмен с Турция, изразиха опасения за експозициите си в държавата, каза още гостът.

Как се отразява ситуацията на еврото и другите валути гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
3
 
2
dzk
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Даа. психическите отклонения се увеличават вследствие на високите температури. Спасението подобни индивиди е само посещение на някое по-хладно и уединено място като Сибир, за продължителен период от време. Естествено без достъп до компютри и интернет.
9
 
10
 
1
преди 8 месеца
Въпреки всички санкции американските пазари изглеждат най-стабилни

След разпада на СССР краварите си рекоа: че цоцаме от цялото земно търкале.
Да, ма СССР сдържаше и управляваше много патаклами и касапници.
С'я Фашингтон, отка го нема СССР не е преставал да води войни!
СССР се срина за месеци.
С тия компотърни технологии, Фашингтон мое да се срине за дни. Хиени да искаш!

Капиш, диванни аналитико?! И древния Рим не е бил вечен, к'о още ни тий светнало.................

Още от Bloomberg TV
Аякс детронира Ювентус на Кристиано Роналдо без скъпи трансфери