Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Колко важни са пласираните от ЕК социални облигации?

Вече има завършеност на идеите и механизмите за финансиране на бизнеси и граждани и подпомагането им по време на пандемията, твърди експерт

гледано: 3728   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

С емитираните за първи път социални облигации на ЕС на стойност 17 млрд. евро по инструмента SURE., Европа показа изключително висок социален ангажимент към държавите, които нямат бюджетни резерви, с които да покрият втората вълна на пандемията. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria експертът д-р Марина Стефанова, автор и създател на CSR AdviceBox. 

Още по темата

По-важното в случая е, че това не е еднократен акт на филантропия, а показва една завършеност на идеите и механизмите за финансиране на бизнеси и граждани и подпомагането им по време на пандемията, обясни тя. Стефанова добави, че сега остава единствено общата политика да се следва, а част от инструментите, които ЕК ще използва за постигане на устойчиво развитие в следващите 10 години да бъдат прецизирани и напаснати.

„Инвеститорите вече бързо се настройват към новите реалности и наистина търсят индикатори, чрез които разходването на средствата им да бъде отчитано по най-добрия начин“, допълни гостът.
Експертът подчерта, че ЕК ясно показа пълната промяна в начина, по който ще се инвестират средствата от сега нататък, чисто като философия.

"Ако една държава е добре подготвена и е приела добре изговорена и обмислена стратегия до 2030 г., тя ще може много лесно да намери място на тази средства. Конкретно за България по-скоро усещането е: защо да ги взимаме тези пари, като трябва да ги връщаме“, смята Стефанова.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Как може един сапун да се превърне в търсен продукт?