Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Красимира Паунина: Инфлацията е най-големият проблем за страните от ЦИЕ

Страните, които са приели еврото към момента, се очаква да имат по-ниски нива, отколкото тези, които са извън еврозоната, твърди експертът

гледано: 1153   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Повечето икономики в Централна и Източна Европа имат своите локални проблеми, но инфлацията е най-големият сред тях. Страните, които са приели еврото към момента, се очаква да имат по-ниски нива, отколкото тези, които са извън еврозоната. Публичните разходи, които ще се увеличават в повечето страни, ще доведат и до повишаване на данъците за населението. Това ще започне да се усеща след 2022 г. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Красимира Паунина, изпълнителен директор на Селект Асет Мениджмънт.

„През август капиталовите пазари се представиха добре в Чехия, Полша и Унгария. В Централна Европа корпоративният дълг поевтиня. Цените на държавните ценни книжа в Унгария отбелязаха леки спадове спрямо юни и юли. В тези страни е важно да бъдат наблюдавани геополитическите решения, които ще бъдат взети и какви мерки ще бъдат предприети за бизнесите в региона“, каза гостът.

Според Паунина ще скоро ще се наблюдават дефицити почти при всички икономики от развитите пазари, което означава, че повечето правителства ще решат да подкрепят своите икономики чрез инвестиции в инфраструктурни проекти, образование и стимули на бизнеса.

Целия разговор вижте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Експерт: Вече 20 години се борим неуспешно с тероризма