Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Кунева: Непримиримостта на ЕС към анексирането на Крим от Русия остава

Русия трябва да плати вноските си към Съвета на Европа, казва тя

Кунева: Непримиримостта на ЕС към анексирането на Крим от Русия остава

Снимка: БТА

Правото на глас на Руската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) беше възстановено, но санкциите спрямо Русия и непримиримостта на Европейския съюз (ЕС) към анексирането на Крим остават същите. Първото задължение към Русия е да плати вноските си към Съвета на Европа.

Това заяви Меглена Кунева, посланик на ЕС към Съвета на Европа, в предаването "В развитие" с водещ по Bloomberg TV Bulgaria.

"Правата на Руската делегация бяха отнети, защото Съветът на Европа бе единствената многостранна организация, която санкционира Русия. По отношение на причината, поради която бяха отнети правата на руските парламентаристи, нищо не се промени. Техните права бяха отнети заради анексирането на Крим. Ситуацията продължава да е същата, както и позицията на ЕС".

"Парламентаристите решиха, че ще отнемат правото на глас на руските депутати - да не участват в парламентарната асамблея, но Русия остана член на Съвета на министрите. Стигна се до становището, че една страна може да бъде наказвана по други начини, но не и с отнемане на право на глас на парламентаристите. 3 доклада мотивираха това решение", добави Меглена Кунева.

"Руската федерация ще има санкции от Съвета на Европа - например да не участват в мониторингови мисии, да нямат председатели на комитети. По отношение на териториалния интегритет на Украйна ЕС запазва позицията си".

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

гледано: 4314   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Божидарка Чобалигова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

7
 
29
 
3
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Другарката Пръмова се прави, че не усеща нетърпимостта на българите към нейната особа и всички вреди, които донесе и носи на България. Морален човек се бои дори от възмездие от Свише. Мога да разказвам за нея, но изпитвам омерзение. Такива псевдодемократи и нагаждачи успяха да ни отвратят от ЕС чиновниците и първите няколко водещи. Но да се надяваме, че има Видов ден.
10
 
14
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Като гледам покритието на видеото, голям студ е сковал това лято Русия. Ей така е замръзнало и сивото вещество на тая хала. :)
8
 
30
 
1
преди 10 месеца
Непримиримостта към психо-десните, загробили енергетика и индустрия също остава!
Да са проклети парите ви от комисионни!
Колкото сте взели, по 10 в минус да влезете!!

Още от Bloomberg TV
Макрон започва структурни реформи за ускоряване на възстановяването