Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Кузман Илиев: Предприемачи, не се отказвайте!

Какви са функциите на предприемачеството и кратка анатомия на държавните намеси, които му пречат

Кузман Илиев: Предприемачи, не се отказвайте!

Снимка: архив Ройтерс

Със сигурност има успешни бизнеси, които не зависят от обществените поръчки. Примери за това в България са Walltopia, Telerik, компании, които са от сектори, независещи от държавното преразпределение на т. нар. публични блага.

Това мнение изказа в рамките на първата видеолекция по повод на 15-годишния юбилей на финансовия сайт Investor.bg Кузман Илиев, автор и водещ на Boom & Bust по Bloomberg TV Bulgaria. Той насърчи всички студенти и млади хора да не се отказват от мечтите си за самостоятелен бизнес и предприемачество, като същевременно спомена някои важни предпоставки за успешно развитие на бизнес идеите.   

Илиев подчерта и важността за диверсификация на юрисдикцията или излизане на други пазари, за да не е зависим предприемачът само от един пазар.

Бъдещите предприемачи трябва да са големи практици, но е важно и концептуално да разбират бизнес процесите, за да не стават жертва на тенденции, които се случват вън от тяхното разбиране

Вижте първата онлайн лекция в специалната лятна сесия по повод 15 години Investor.bg! Научете повече за това как функционира предприемачеството у нас и какви са държавните намеси, за които трябва сме подготвени при старта на собствен бизнес.

гледано: 4760   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
8 гласа

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

2
 
1
 
2
doc
преди 2 години
Няма профилна снимка
blagodarim za interesnata lekcia,kuzmane
2
 
7
 
1
преди 2 години

Още от Bloomberg TV
Телемедицината улеснява достъпа до здравеопазване