Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Лилия Кръстева: Ситуацията за търговските центрове е много тежка

Затворените молове оставят без доход над 60 хил. души, твърди управителят за България на Ceres Management Services

гледано: 1956   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Ситуацията за търговските центрове в страната е много тежка заради повторното затваряне в рамките на няколко месеца. Изненадата обаче беше, че бяха затворени само търговските центрове и то точно по време на намаленията по време на т.нар. „черен уикенд“ и целият удар ще бъде понесен само от търговските центрове. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Лилия Кръстева, управител за България на Ceres Management Services, компанията мениджър на мол Park Center Sofia и Sofia Airport Center.

„Моловете освен място за срещи са и място за търговия и услуги. Към момента те остават празни по време на най-добрите седмици за търговия в края на годината. Като това не е така за останалите магазини, които този уикенд направиха рекордни продажби. В този смисъл ние силно се надяваме, че по някакъв начин ще бъдем компенсирани за това затваряне“, обясни Кръстева.

По думите ѝ моловете са били едни от най-безопасните места.

„Това твърдение беше казано и в Германия от Ангела Меркел, като страната не затвори търговските си центрове. Според германския канцлер те са безопасно място и при спазване на съответните мерки, които са предприети, те могат да останат да функционират и трябва да го направят“, уточни гостът.

Кръстева коментара, че търговските обекти се управляват от професионален мениджмънт. А част от взетите мерки включват почистване на всеки час,  дезинфекция на всички подове и повърхности, както и недопускането на струпване на хора.

„РЗИ правеха проверки всеки ден и не е установено нарушение. В ежедневните протоколи от проверките е записано, че в търговските центрове се спазват повече от необходимите изисквани мерки“, добави гостът.

По думите на Кръстева зад магазините в търговските центрове в България стоят около 60 хил. души, които работят там.

И както собствениците на магазините понасят загуби, всички хора, които са свързани с продажбата на стоките в магазините в момента остават без работа и без доходи точно преди коледните празници, което прави ситуацията изключително тежка.

Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Ще изчезне ли масовият туризъм?