IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лудогорец, ЦСКА и Левски: по-скъпи от съперниците си в Европа

Най-голяма е разликата при ЦСКА и Титоград. Съставът на "червените" е оценен на малко над 23 млн. евро, докато на черногорците – на почти 3 млн. евро

12:27 | 21.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Трима от българските представители в европейските футболни турнири, чиито съперници в началните етапна на надпреварите са ясни 0 Лудогорец, ЦСКА и Левски, в момента разполагат с по-скъпи отбори от конкурентите си. Това стана ясно от изчисления на редактора на спортния сайт Gol.bg Веселин Коларов в ефира на сутрешното предаване "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Коларов посочи, че според авторитетния сайт Transfermarkt разградчани са оценени на почти 50 милиона евро, докато оценката на Ференцварош приближава 20 млн. евро.

„Най-голяма е разликата при ЦСКА и Титоград. Съставът на "червените" е оценен на малко над 23 млн. евро, докато на черногорците – на почти 3 млн. евро. Това означава, че Тиаго Родригес струва повече, отколкото целия тим на Титоград", поясни Коларов.

Гостът отбеляза, че Левски е три пъти по-скъп от словашкия Ружомберок.

„Ерик Данаил струва най-много от съперника – 600 хил. евро, но отива със свободен трансфер в Слован Братислава. Младежкият национал на Босна и Херцеговина Зинедин Мустедаганич беше под наем от Спарта Прага и сега се завръща там".

Специалистът коментира и отборите на Ференцварош и Титоград.

"Звездата на унгарците е бразилецът Изаел - дясно крило, което струва 2,2 млн. евро. Играе в отбора от зимата и веднага се превърна в лидер. Централен нападател е 32-годишният Давиде Ландзафаме. Юноша на Ювентус, има няколко мача за "бианконерите". Струва 1,5 млн. евро. Миналия сезон е вкарал 17 гола и е дал 8 асистенции в 34 мача във всички турнири".

Той припомни, че преди Титоград е носил името Младост Подгорица и през 2016/17 Лудогорец елиминира черногорците от Шампионска лига с общ резултат 5:0.

"Най-скъпите им футболисти струват по 250 хил. евро. Един от тях е Йован Николич, който през 2017 г. беше част от Сутиеска в мачовете срещу Левски, но не игра".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още