IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марио фон Келтерборн: NFT създаде собствена екосистема

Mлади автори могат да работят с галерии и да взимат процент от печалбата при препродажба, твърди германски бизнесмен

09:54 | 25.08.21 г.
Марио фон Келтерборн: NFT създаде собствена екосистема

Изкуството под формата на NFT създаде собствена екосистема и това накара много хора, които не са се интересували от изкуство, не само да се заинтересуват, но и да купуват. Между NFT и реалния свят има много общи черти. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria Марио фон Келтерборн, германски бизнесмен и колекционер на изкуство.

NFТ (Non-Fungible Token) е сложен термин, който влиза в ролята на цифров сертификат за автентичност или казано иначе – криптовариант на документ за автентичност на дадено произведение на изкуството (бел. ред).

По думите на госта благодарение на NFT млади автори могат да работят с галерии. 

“Вече може да видим как те взимат процент от печалбата от препродажба на NFT. Тази печалба отива в малки автори и галерии. Още едно нещо, което е изключително вълнуващо, е ликвидността. Ако говорим за пазари, трябва да говорим и за ликвидност. В класическото изкуство не е толкова висока ликвидността, за разлика от NFT, защото партньорите могат директно да комуникират помежду си”, обясни той.

Вижте повече за тенденциите в модерното изкуство и инвестициите в него във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още