IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft се радва на силно търсене на Surface Studio

Въпреки високата цена компанията е продала 30 хил. броя през тримесечието, вместо първоначалните очаквания за двойно по-ниски продажби

13:22 | 29.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Microsoft</em></p>

Снимка: Microsoft

Въпреки високата си цена устройството от типа All-in-One на Microsoft Surface Studio се радва на по-силно търсене от първоначалните прогнози. Очакваше се през четвъртото тримесечие на 2016 г. броят на продадените в световен мащаб бройки да достигне 15 хил., тъй като цените в дипазона 3000-4200 долара са значително по-високи от тези на подобни конкурентни устройства.

Въпреки това според данни от заявките за доставки се очаква да бъдат постигнати 30 хил. доставки. В допълнение Microsoft е поръчал доставянето на 30 хил. единици за първото тримесечие 2017 г., предава Digitimes, като се позовава на информация от доставчици в Тайван. 

Пазарът на този вид устройства, т. нар. All in One PC (компютри "Всичко в едно" - съчетание от монитор и компютър в едно физическо устройство - бел. ред.), се свива годишно с между 3 и 5 на сто, като за 2017 г. също се очаква спад.

Apple доставя годишно около 3,5 до 4 млн. All in One PC (iMac) и според Digitimes Research е вторият по големина в света производител на тези устройства след китайския концерн Lenovo. Тъй като през последните години обаче компанията от Купертино не осъвременява особено много своите iMac-ове, анализаторите очакват Surface Studio, който бе представен през октомври, да привлече някои потребители на Apple.

Microsoft представи своя Surface Studio в края на октомври на медийно събитие в Ню Йорк. Машината разполага с 28-инчов чувствителен на докосвания дисплей и може да се ползва дори като чертожен инструмент. Surface Studio поддържа работа със Surface Pen и с новия аксесоар Surface Dial, който прилича на голям алуминиев бутон и може да бъде поставян върху екрана, като позволява активиране на менюта, използване на инструменти, превъртане на документи и контрол на различни параметри. Устройството използва Bluetooth и може да работи и с други модели от серията Surface, но с тях не се поддържа допълнителната функционалност от поставяне върху екрана.

Surface Studio може да се конфигурира с до 32GB RAM памет и процесор Intel Core i7. Освен това е наличен и 2TB хибриден диск. Видео картата е Nvidia GeForce 980M. Налични са поддръжка на безжични контролери Xbox, 2.1 говорители, WiFi, и много други. Всичко е събрано в малкия правоъгълник, който прилича на стойка на дисплея. 

Повече технологични новини вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още