IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мигранти към роботиката

Бъдещето пред роботиката е светло, коментира Доминик Бьозл в ефира на UpDate

20:30 | 18.02.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Доминик Бьозл. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Доминик Бьозл. Снимка: Архив Ройтерс

“Ние сме първите мигранти към роботиката. Нашите внуци пък ще са първото поколение, свикнало с роботите”, коментира в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Доминик Бьозл, старши мениджър Корпоративни иновации в германската компания за роботика KUKA.

По думите му бъдещето на роботиката е светло, въпреки множеството опасения.

Едно от ключовите притеснения е свързано със загубата на множество работни места, на които ще застанат роботи. Но според Бьозл това няма да се случи. Той е категоричен, че напротив - ще бъдат отворени много нови работни места, а в исторически план това се доказва от статистиките, свързани с индустриалните революции.

Роботите не са чак толкова добри, колкото си мислим, защото имат ограничени функции. Често те са специализирани да правят едно конкретно нещо, но общата им интелигентност не е толкова развита, коментира пред UpDate Тони Белпем, професор по когнитивни системи и роботика в Plymouth University.

Както представителите на бизнеса, така и властите в Европейския съюз, и научната общност, са категорични, че е настъпило времето за създаването на регулация в използването на изкуствения интелект и роботиката, тъй като те навлизат бързо в различни индустрии и са на път да ги променят значително.

Според проф. Белпем тези промени ще се случват бързо, може би толкова бързо, колкото промяната, която донесе софтуерyt. Традиционно обаче хардуерът се развива по-бавно, допълва той.

Същевременно и отношенията между хората и роботите ще се изменят, твърдят експертите. 

Какви предизвикателства ще донесе всичко това и дали Европа е готова да отговори на трансформациите, които предстоят, вижте във видеото. 

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 7 години
нормално, безсмислено е вече да имаш човек в произведството.... да цъка едно и също нещо на поточната линия като ***. Индустрия с много хора е неефективна и само в малките главите на червените мурзили !Човека е създаден да твори и да измисля решения ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още