IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милен Керемедчиев: Прогнозите за изборите в САЩ не се сбъдват

Без значение от победителя американската икономика ще възстанови загубите си догодина, но второ затваряне ще удвои спада от 5-7% в еврозоната, прогнозира експертът

14:03 | 04.11.20 г.
Милен Керемедчиев: Прогнозите за изборите в САЩ не се сбъдват

"Всички прогнози, които бяха направени от американските и световните медии, не се сбъдват и това е нормално. Избирателната система в САЩ е толкова различна и странна за нас европейците, така че няма защо да се учудваме, че преднината на Байдън се оказа в разрез с реалността", посочи експертът.

По думите му медиите в САЩ усилено са работили в полза на Байдън, като на моменти дори са били прекалено пристрастни.

Милен Керемедчиев напомни, че Twitter блокира в един момент публикации на NY Post в подкрепа на бившия вицепрезидент, което според него е „безпрецедентно“.

„Тръмп има конкретен план за спасяване на икономиката и го следва, докато Байдън залага на по-строгите мерки за справяне с коронакризата. Но без значение от победителя очаквам американската икономика да възстанови загубите си през следващата година, тъй като в момента тя се намира на много по-добро място спрямо икономиките в ЕС“, поясни бившият заместник-министър на външните работи.

Той прогнозира, че второ затваряне заради коронапандемията ще удвои прогнозираното свиване от 5-7% в еврозоната, като Великобритания ще бъде още по-силно ударена и заради Brexit.

"При триумф на Байдън неговата администрация ще бъде далеч по-предпазлива за търговско споразумение с Острова, което е жизненоважно за Лондон", смята Керемедчиев.

Що се отнася до терористичните нападения в Европа през последните дни, експертът заяви, че те са доказателство за съществуване на клетки, които умишлено се активизират в държави, които не са подготвени за подобни атаки.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още