Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Н. Ваньов: При втора вълна на коронавируса през есента цените на петрола пак ще паднат

Едва ли ще има ново затваряне на цели икономики, според анализатора

гледано: 1636   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Саудитска Арабия се стреми да ограничи доставките на петрол за САЩ, така че донякъде бъдещото производство на петрол на шистовите производители да захранва вътрешния пазар и да постигне по-високи цени в САЩ и това да доведе до една стабилизация в цената на петрола в глобален аспект. Такова мнение изрази финансовият анализатор Николай Ваньов в предаването “Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria.  

“Що се отнася до запасите на петрол в САЩ по време на пандемията, видяхме няколко много сериозни нараствания и запълване на капацитетите до такава степен, че стигнахме до отрицателни цени на фючърсите при търговията с петрол само и само защото петролът, който предстоеше да бъде доставен с майските контракти, нямаше къде да бъде складиран. Така че станахме свидетели на едни безпрецедентни за пазарите на петрол събития”, коментира той.

Според него имайки предвид доколко ограничени са транспортът и потреблението на петрол като цяло, няма как това да не се отрази негативно върху цените на петрола.  

“Саудитска Арабия и страните от ОПЕК+ може би донякъде се опитват да направят контрол на щетите от пандемията”, допълни той.

Той посочи, че по-скоро очакванията за потреблението на петрол нарастват, защото човечеството малко по малко се научва да живее с пандемията и социалният живот се завръща.  

“Няма да видим пазарно балансиране, а още един пик в цените на петрола, който бързо ще бъде изравнен от реалното състояние на пазарите, т.е. по-скоро пак ще бъдем свидетели на понижение на цената може би още тази есен, когато се очаква някаква втора вълна на пандемията, въпреки че едва ли ще стигнем до чак такива мерки за затваряне на цели икономики”, заключи анализаторът.

Целия разговор с Николай Ваньов и още гости от предаването „Бизнес старт“ можете да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работи: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 1 месец
за кога горе долу е поръчана втората вълна ...

Още от Bloomberg TV
Ще поемат ли цените на петрола над 60 долара за барел догодина?