Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Никола Янев: Eleven инвестира в компании с таланти

Вторият фонд е изцяло с частен с над 30 инвеститори, които са предприемачи, изпълнителни директори, хора от технологичната среда

Никола Янев: Eleven инвестира в компании с таланти

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Онова, което отличава подкрепените от Eleven български компании, са талантите във всяка една от тях, които имат смелост да вярват, че един ден тяхната компания ще е технологичен лидер и да се стремят към това. A инвеститорският потенциал, наличните средства за инвестиции правят това възможно. Това каза Никола Янев, маркетинг директор на Eleven Ventures, в интервю на Елена Кирилова за предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Бойчо Попов и Елена Кирилова.

В началото на годината Eleven обяви, че стартира нов фонд, от 6 млн. евро, за инвестиции в технологични компании, като за разлика от първия фонд е изцяло с частен, в него има над 30 инвеститори, които са предприемачи, изпълнителни директори, хора от технологичната среда, които са вече с пораснали компании, които искат да връщат обратно към средата и да помагат на други компании да се развиват, така както техните са се развили.

"Инвеститорите са хора, които са с известни с технологичните си компании поради успешното им развитие и хора, в които технологичният сектор намира ролеви модели, подражава им и иска един ден да има компании като техните. От една страна софтуерните компании са фокусирани да правят света по-добър, от една страна, а от друга страна клиентите им да се радват на продуктите им", каза Янев.

За менторство в пълния смисъл на думата и за приемственост между компаниите в технологичния свят е абсолютно реално да се говори, каза още гостът. От една страна, компаниите търсят все повече съвети за да станат по-добри от своите ментори, от друга страна все повече ментори - хора от бизнеса  и от индустрията се обръщат към предприемачите, които сега стартират за да дават своите знания обратно към страната.

Първият фонд на Eleven Ventures вложи 12 млн. евро. в 115 компании от региона, които работят в различни индустрии.

Кои са най-обещаващите от тях - гледайте във видео материала.

гледано: 2535   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

 

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria
Още по темата: Bloomberg TV

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Експерт: България закъсня с лобирането за Европейския орган по труда