IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никола Янев: Eleven инвестира в компании с таланти

Вторият фонд е изцяло с частен с над 30 инвеститори, които са предприемачи, изпълнителни директори, хора от технологичната среда

14:03 | 09.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Онова, което отличава подкрепените от Eleven български компании, са талантите във всяка една от тях, които имат смелост да вярват, че един ден тяхната компания ще е технологичен лидер и да се стремят към това. A инвеститорският потенциал, наличните средства за инвестиции правят това възможно. Това каза Никола Янев, маркетинг директор на Eleven Ventures, в интервю на Елена Кирилова за предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Бойчо Попов и Елена Кирилова.

В началото на годината Eleven обяви, че стартира нов фонд, от 6 млн. евро, за инвестиции в технологични компании, като за разлика от първия фонд е изцяло с частен, в него има над 30 инвеститори, които са предприемачи, изпълнителни директори, хора от технологичната среда, които са вече с пораснали компании, които искат да връщат обратно към средата и да помагат на други компании да се развиват, така както техните са се развили.

"Инвеститорите са хора, които са с известни с технологичните си компании поради успешното им развитие и хора, в които технологичният сектор намира ролеви модели, подражава им и иска един ден да има компании като техните. От една страна софтуерните компании са фокусирани да правят света по-добър, от една страна, а от друга страна клиентите им да се радват на продуктите им", каза Янев.

За менторство в пълния смисъл на думата и за приемственост между компаниите в технологичния свят е абсолютно реално да се говори, каза още гостът. От една страна, компаниите търсят все повече съвети за да станат по-добри от своите ментори, от друга страна все повече ментори - хора от бизнеса  и от индустрията се обръщат към предприемачите, които сега стартират за да дават своите знания обратно към страната.

Първият фонд на Eleven Ventures вложи 12 млн. евро. в 115 компании от региона, които работят в различни индустрии.

Кои са най-обещаващите от тях - гледайте във видео материала.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още