IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова организация ще помага на българските творци

Kултурата ни трябва да бъде достъпна и дигитална, не само аналогова, твърди Геновева Христова – Мъри

17:42 | 03.06.21 г.
Нова организация ще помага на българските творци

"Креатех хъб България" ще помага на българските творци да пробият на международния пазар. Целите на новата организация са насочени към това културата ни да бъде достъпна и дигитална, не само аналогова. Това съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Геновева Христова – Мъри, управляващ директор на Ligna Group и председател на Българския мебелен клъстер.

„Днес създаваме креативен клъстер. В него са включени „Фреш Медия Груп“, „Бг Радио“, „Сиела“, УНСС – имена, които говорят сами за себе си и за това към кои индустрии сме се насочили. Имаме идея и заедно с другите продуцентски компании да закупим апаратура, за да можем да създаваме продукции по подобие на Евровизия“, допълни тя.

Геновева Христова – Мъри ще се включи в събитието „Предприемачи на бъдещето“ на Investor.bg, което ще позволи на млади бизнес таланти със стартиращ бизнес да зададат въпросите си на най-големите имена в предприемаческата екосистема у нас. 

Конференцията ще се проведе на 10 юни и ще се излъчва на живо на Investor Media PRO и на investor.bg/live.

Генерален партньор на събитието е УниКредит Булбанк, основен партньор – "Алтерко", с подкрепата на Дентална клиника Петър Дучев и Индустриален Холдинг България. Bloomberg TV Bulgaria е медиен партньор на събитието.

В тази връзка управляващият директор на Ligna Group смята, че младите хора по правило са много нетърпеливи.

„Първо искат да се случват прекалено бързо нещата, второ смятат, че знаят много. Важното е да имаш търпение и постоянство да учиш, да не мислиш, че знаеш всичко и да умеят да искат знания“, каза гостът.

Нейният съвет към младите е: „Бъдете смели, но не и самонадеяни“.

Целия коментар вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още