Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Нужни са нови обучителни програми, които да мотивират учениците

Връзката учител-родител е важна за успешното развитие на децата в училищната среда, посочи Яна Алексиева от Асоциация "Родители"

гледано: 5308   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Начинът на преподаване е един от основните проблеми в училищното образование. Наблюдаваме голяма демотивация, а проблемът е в поднасянето на информация. Съвременните деца притежават нови умения, технологии и имат сериозно любопитство, докато българските училища не успяват да посрещнат тази нужда. Това посочи Яна Алексиева от Асоциация "Родители" по Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

„Децата в училище се чувстват като в паралелен свят. Той отнема около 8 часа от деня им и те очакват да свърши, за да се върнат в своя свят“, каза тя.

Много училища извън София вече експериментират с различни варианти на обучителни програми. Децата проявяват интерес, но всичко зависи изцяло от подхода, отбеляза Алексиева.

Тя акцентира върху значението на училищната среда и здравословното хранене.

"Училищната среда и храненето също са част от проблемите. Камерите и липсата на условия за спорт и движение по време на учебния ден не осигуряват човечна училищна среда".

Според нея връзката учител-родител е важна за успешното развитие на децата.

"Необходимо е обединение между родители и учители, за да се осигурява здравословна храна в училищата, която да отговаря на вкуса на децата. В момента учениците не предпочитат да ядат в училищния стол, а си купуват храна извън училище".

Важно е да се засили комуникацията между учители и родители, допълни тя.

Повече от разговора вижте във видео материала

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

3
 
5
 
3
преди 1 година
След 1 година биберона се заменя от друг - телевизор, медии, компове и пр.

Та те кърмят недоносчето с определени ценности, които казват, че учителят и продавача в Мак Доналдс стоят на едно и също ниво.....
7
 
4
 
2
преди 1 година
Основният проблем на училищното образование е авторитета. По мое време нито ученик, нито родител смееше да гъкне на Учителя. И независимо от това, че и тогава повечето учители бяха тaпи пapчета, образованието беше много по-добро от сегашното. А днес има повече неща които разсейват учениците. Включително глупocтта на родителите. Не казвам да се върнат предишните времена, но на учителите трябва да се даде възможност да си спечелят стария авторитет сред учениците.
4
 
4
 
1
преди 1 година
Нужни са нови обучителни програми, които да мотивират учениците

Сега има политкоректни думи за лукав, подъл и пр.
Политкоректните думи за МЪРЗЕЛИВ са НЕМОТИВИРАН и енергоспестяващ.

Още от Bloomberg TV
Кристиян Фезелов: Излизането на САЩ от кризата ще бъде L-образно