IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Благоевград изгражда своя икономическа зона

Очаква се заводът на Ottobock да заработи през август, твърди кметът на града Румен Томов

14:31 | 15.02.21 г. 1
Община Благоевград изгражда своя икономическа зона

Община Благоевград изгражда икономическа зона, която е част от дългосрочната ѝ стратегия за развитие в период от 20 години. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Румен Томов, кмет на община Благоевград.

Томов призна, че пандемията е сериозно предизвикателство пред реализирането на проекта, защото преди появата на коронавируса е имало шест запитвания от европейски компании, но преговорите са преустановени. Тепърва предстои подновяване на диалога, каза кметът на Благоевград.

Гостът добави, че продължава и строежът на завода на немската фирма за протезиране Ottobock, който ще осигури работа на 300 души. Очаква се той да заработи през август.

По думите на Томов в общината има глад за кадри и възможност за развитието им. Той уточни, че пандемията е принудила в града да се завърнат доста хора, които преди са работели в чужбина, като повечето активно се интересуват от наличието на работа и достойно заплащане.

По отношение на коронакризата кметът заяви, че влиянието ѝ е изключително негативно и всички сектори са засегнати. Изключение правят големите производствени предприятия, уточни Томов.

Според него възстановяването ще бъде изключително трудно и вече има фалити на бизнеси в обслужващата сфера, както и множество затворени обекти.

Целия разговор вижте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
evtimvz
преди 3 години
Благоевград има потенциал за развитие. Има два университета и е на кръстопът между три държави - РСМ, Албания и Гърция. Природата е чудесна. Има потенциал за развитие на туризма. Исторически обекти и ски курорти - хижа "Бодрост" е в чудестна зона за ски курорт. Някои се опитаха, но силното лоби на Банско и Боровец за сега им пречат. Но дано не го застроят като тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още