IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огнян Траянов: ИКТ имат признат принос за развитието на икономиката

Повишаването на максималния осигурителен праг е изненада, твърдят от БАИТ

17:13 | 19.11.19 г.
Огнян Траянов: ИКТ имат признат принос за развитието на икономиката

Информационните и комуникационни технологии (ИКТ) в България се развиват положително по отношение на обемите и броя на заетите. Браншът вече има признат принос за развитието на икономиката. Тази година беше много стабилна и добра за ИКТ сектора. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Огнян Траянов, председател на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

По думите му е бил изненадващ хода за повишаването на максималния осигурителен праг. "Вместо да се стимулират тези, които носят добавена стойност, се реши да се засили данъчната тежест", заяви Траянов.

Tой разказа и за „Наградите на БАИТ за 2019 г.“, като по думите му те са да се покаже, че има добри примери и че усилията са разпознати. Според него някои от успехите са измерими на международния пазар. Една от компаниите, която миналата година спечели 2 награди, има над 300 млн. клиенти в световен мащаб, каза гостът.

Целия разговор може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още