IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ограниченията в TikTok за непълнолетни лесно могат да бъдат заобиколени

Социалната мрежа е изтрила 11 млн. акаунта от началото на годината

16:58 | 24.08.21 г.
Ограниченията в TikTok за непълнолетни лесно могат да бъдат заобиколени

Социалната мрежа TikTok от началото на годината е изтрила 11 млн. акаунта, от които 7 млн. са на лица под 13 години, които според правилата на социалната мрежа не може да я ползват. Сега има нови ограничения за акаунти на лица над 16 години, свързани с публикуването на съобщения. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Станислав Касчийски,  специалист по дигитални медии.

Тези ограничения според него лесно могат да бъдат избегнати и са делеч от генералния проблем на TikTok. 

Преди дни стана ясно, че в България дете е с опасност за живота заради предизвикателство в TikTok, свързано с поглъщане на магнитни топчета. Това далеч не е първият подобен случай, посочи гостът в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.

Той даде пример с предизвикателствата в мрежата  замразен мед да се яде като близалка или пък да се прескача  пирамида от щайги, което води до падания.

Касчийски смята, че между 20% и 35% от потребителите на социалната мрежа са на твърде крехка възраст, голяма част от тях - под 10 години.

Целия разговор може да видите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още