IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Павел Бандилов: Еуфорията на пазара е сигнал за задаваща се корекция

Ситуацията около акциите на GameStop чисто психологически не помага за правилното поведение на инвеститора, смята експертът

10:20 | 04.02.21 г. 2
Павел Бандилов: Еуфорията на пазара е сигнал за задаваща се корекция

Той коментира ситуацията около акциите на GameStop, които поскъпнаха с няколкостотин процента, след като дребните инвеститори поведоха битка срещу хедж фондовете, заложили на къси позиции.

“Случващото се не носи нищо на пазара, още повече стойност, без значение как я измерваме. Чисто психологически това не помага за правилното поведение на инвеститора, защото тези ръстове и спадове не са устойчиви и стабилни, за да може да управляваме портфейла си”, посочи Бандилов.

Според експерта решението на Robinhood да забрани търговията с определени акции остава неразбрано.

"Начинът, по който търговията беше спряна, удари малките инвеститори. Когато имаме такава ситуация, малко или много остава впечатлението, че взимаш дадена страна", отбеляза той.

Бандилов препоръча насочването към акции на компании, които имат фундамент, въпреки че вероятно няма да донесат такава доходност на инвеститорите.

“Най-важното нещо за един инвеститор е да може да спи спокойно. Ако движенията ти носят твърде много адреналин, това няма да способства за дългото ти оставане на пазара”, препоръчва изпълнителният директор.

По думите на Бандилов всички очакват как пазарът ще се развива след коронавируса.

Скандалът с Robinhood – защо сенатори и конгресмени в САЩ нападнаха SEC? Кой срещу кого се изправи в сблъсъка между фондове и инвеститори? Как акциите на Теsla растат въпреки загубите на компанията? Каква е ролята на Илон Мъск на пазара? Защо среброто се превърна в големия хит на пазара?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Светът е бизнес” гледайте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
kane
преди 3 години
бля, бля, бля е написаното от теб ...google
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
be_google
преди 3 години
Поредна СЛАБА и ПОДИГРАВАТЕЛНА СТАТИЯ!!!!Напишете си , че е за тъпия и свръманипуран американски пазар!Защо КФН не взима отношение след като толкова български пари са набутани там?? 1500 милиарда капитализация!!!!???????????????????????? Това е мегабалон и още десетки и стотици такива. Няма ли някой смелост в ЕС да каже : алооооооооооооооооу, тва са супербалони и рабиш, не си давайте парите. Нямам американски акции-*** и не препоръчвам на никого да се набутва с каквато и да е търговия в САЩ.Едно време Жан-Клод Трише спомена за потънали 2000 млрд евро в САЩ европейски пари.....да не би да върна САЩ тези откраднати пари?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още