IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платформите за временна заетост имат голяма възможност за развитие

Бизнесите осъзнаха, че трябва да са по-гъвкави и да мислят как да оптимизират разходите си, казва Лилия Стоянов

20:20 | 27.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Peter Boer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Peter Boer/Bloomberg

В сегашната ситуация виждаме огромни възможности за развитие пред платформите за временна заетост, заяви Лилия Стоянов, изпълнителен директор на Transformity, в интервю, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю”

“Бизнесът все повече търси начин да запази експертизата на дългогодишните си служители, въпреки че не може да ги задържи на пълен работен ден. Расте интересът към софтуер, който управлява тези взаимоотношения и позволява в база данни да се съхранява информацията за всички служители и те да се наемат при нужда за временен проект”. 

“Бизнесите осъзнаха, че трябва да са много по-гъвкави и да мислят как да оптимизират разходите и за в бъдеще”, подчерта Лилия Стоянов.

По сумите й секторът на човешките ресурси в момента се развива в две посоки. Едната е свързана с т.нар. freelancer platforms - Freelancer.com, Upworkи и т.н., а другата -  със софтуери като Transformity.

Гостът обясни, че платформите за работа на свободна практика са ориентирани към много малки проекти - да се напише текст или да се създаде кратко видео до една минута например.  "Това са хора с по-ниска компетентност и сумите, които се плащат, са по-малки", посочи Стоянов. 

Бизнесът има нужда и от единия, и от другия модел на работа.

Цялото интервю вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всички гости на рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” вижте тук.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още