Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

По-високата цена на петрола ще увеличава риска пред авиокомпаниите

Напрежението в Близкия изток се отразява върху капиталовите пазари, но цената на златото ще расте, твърди Даниел Дончев от "Експат Асет Мениджмънт"

гледано: 1517   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Въпреки че вчера пазарите регистрираха ръстове, то в в началото на сесията всички индекси отбелязаха спадове, волатилността се покачи, а пазарните участници се притесняваха, че ескалиралото напрежение в Близкия изток ще има още по-сериозен ефект върху световната икономика и финансовите пазари. Това коментира Даниел Дончев, главен инвестиционен директор и член на Борда на директорите на "Експат Асет Мениджмънт", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

"Убийството на генерал Солеймани беше сериозен удар срещу Иран. Предстои да видим каква ще бъде реакцията на Техеран, за да отвърнат на удара", каза той.

Според него това напрежение със сигурност ще се отразява върху капиталовите пазари.

"Пазарните участници ще следят внимателно ситуацията в Близкия изток", посочи Даниел Дончев и допълни , че от напрежението най-силно са пострадали авиокомпаниите, тъй като петролът е сериозна суровина в себестойността на тяхната услуга.

Поскъпването на петрола се отразява негативно на авиокомпаниите. От друга страна, енергийните компании се представят добре заради покачването на цените на петрола", пресмята експертът.

Дончев обясни, че рисковете са предимно за авиокомпаниите. По думите му ако напрежението ескалира и цената на петрола продължава да се покачва, рискът пред авиокомпаниите ще е голям.

Що се отнася до повишението в цената на златото след напрежението в Близкия изток и засиления интерес към активите убежища той е на мнение, че за да продължи да поскъпва златото, е необходимо да има допълнителна ескалация.

Вижте прогнозата на главния инвестиционен директор и член на борда на директорите на "Експат Асет Мениджмънт" във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Ще поемат ли цените на петрола над 60 долара за барел догодина?