Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Политолог: Управлението ще бъде с една идея по-изчистено

Новото правителство е обречено да ходи по въглените на общественото недоволство, коментира Петър Кичашки

Политолог: Управлението ще бъде с една идея по-изчистено

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

За разлика от предходното управление, което бе заредено с нестабилност и вътрешни противоречия, това управление ще бъде с привидна стабилност.

Това каза политологът Петър Кичашки в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria, където коментира началото на заседанията на 44 Народно събрание.

"Отсъстват значителните политически и идеологически различия, които бяха заредени в предишното управление. Знаете, тогава и АБВ бяха в управлението (една лява партия) и Реформаторският блок (една сложна коалиция с множество крила с различни аспирации и отношение към властта). Управлението ще бъде с една идея по-изчистено", смята политологът.

Според него коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти е привидно стабилна.

Още по темата

“Този тип управленски конструкции са обречени да ходят по въглените на общественото недоволство, подчерта Кичашки.

По думите му причината е, че не произвеждат нова политика.

"Вотът на избирателите препотвърди една стара политика, която няма да доведе до съществени промени в обществото, а виждаме, че обществото е заредено с едно системно недоволство от старите партии и политики, което не успява да намери своя политически изразител, за да се материализира в политически вот", категоричен е той.

Петър Кичашки е на мнение, че най-сериозната опозиция на това управление ще бъде извънпарламентарната опозиция, структурирана в два опозиционни кръга.

„Единият ще е старата десница, която заради собствени грешки остана непредставена в парламента, но със силно политическо и медийно влияние. Тя няма да изчезне от политическия терен. Другият, по-голям, но по-неструктуриран към момента е опозиционния кръг на онези граждани и организации, който отрича политиката на старите партии. Очаквам , че те ще отрекат като цяло този модел на правене на политика през последните няколко години“, коментира политологът.

Как ще изглеждат опозиционните сили? Какви ще бъдат приоритетите на бъдещото правителство? Вижте целия коментар!

гледано: 984   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Парите не са всичко във Висшата лига