IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползването на рент-а-кар става все по-популярно сред българите

При наемане на „кола под наем“ трябва да имате кредитна карта, съветва Ванина Хаджиева от онлайн агенция eSky

19:40 | 05.07.18 г.
Ползването на рент-а-кар става все по-популярно сред българите

Услугата „кола под наем“ става все по-популярна сред българските туристи. Ако до преди няколко години хората смятаха, че това е вид лукс и се притесняваха да вземат автомобили под наем, в последните една-две години се бележи голям ръст на наетите от българи автомобили, с които да пътуват в страната и чужбина.

Това коментира Ванина Хаджиева, онлайн агенция eSky, в телефонен разговор за предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

“Изборът на кола под наем от българите най-често е насочен към по-малките автомобили, които са от по-нисък клас. Избират по-икономични, компактни и на по-ниска цена автомобили, а предпочитаните дестинации в чужбина са Италия и Германия”, посочи Хаджиева.

Тя обясни, че онлайн процесът по наемане на автомобил е съвсем улеснен и даде практически съвети как потребителите да намерят най-доброто предложение за рент-а-кар в дадена държава и конкретен град. По думите ѝ трябва да се посочи мястото, от което туристите ще вземат и върнат автомобила, като конкретизират час и цена, а след това трябва да избират сред предложенията.

„При наемането на автомобил задължително трябва да имате документ за самоличност, свидетелство за управление на МПС. Още нещо, което е изключително важно при онлайн резервацията е, да имате кредитна карта. Много хора бъркат и мислят, че могат да резервират кола с дебитна карта или така наречената дебитна карта със статут на кредитна карта, но това създава проблеми с получаването на автомобила“, напомни условията за наемане на кола под наем Хаджиева.

Тя сподели още, че потребителите трябва да внимават с резервацията, какво включва цената на наем, зад която слагат своята кредитна карта. Дали има отмяна, дали може да правят промени, точно каква застраховка е включена. Хаджиева сподели още, че са много важни са условията за анулиране – дали има безплатни такава или се удържа някаква сума.

„Обикновено цената е фиксирана и може да се добави допълнителна защита, която е много важна. Става въпрос за защита, която обхваща щети, които не се обхващат от обикновената застраховка“, посъветва експертът.

Вижте повече във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още