IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предизвикателствата пред Tesla

Как компанията ще успее да излезе на печалба след регистрираните рекордни загуби?

16:19 | 27.08.18 г. 2
Предизвикателствата пред Tesla

Успехът на седана Model 3 е от решаващо значение за главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Именно той ще се окажe основният фактор, който ще определи посоката за компанията. Това каза Цветин Филипов, редактор в Bloomberg TV Bulgaria в ефира на телевизията.

Филипов коментира и търговията днес, която се очаква да покаже настроенията на инвеститорите след решението на Мъск да остави компанията публична. 

„Очакванията са инвеститорите да се фокусират върху няколко основни въпроса. На първо място - това е как компанията ще успее да излезе на печалба след регистрираните рекордни загуби. Инвеститорите ще се поинтересуват и какви са капиталовите резерви на Tesla, както и какво всъщност може да направи Мъск в личностен план, за да доведе до приходи за компанията“, посочи още Филипов.

Според производствените проблеми на компанията би трябвало да се решават в завода ѝ в Китай. 

Вижте още във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
Quandt
преди 5 години
Относително слаб коментар, без наличие на някакъв елемент на конструктивна дискусия. Освен това, че Мъск е самостоятелна бойна единица и невероятната професионална драма, която преживява, можеше да се засегнат повече елементи от финансовото представяне на компанията, предизвикателствата свързани с навлизането на все повече конкуренти в пазара й, крайно хаотичното поведения на изпълнителния й директор, което е абсурдно в някои моменти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Quandt
преди 5 години
Нека да коригираме една неточност - Мъск никога не е имал намерение да прави компанията частна. Може би по-точната терминология би била да я свали от борсата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още