IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предстоят още много вреди от Brexit

Според Адам Посен, президент на Института по международна икономика „Питърсън“, икономическоот забавяне във Великобриатния е „невиждано“

23:45 | 04.09.18 г.
<p>
	Brexit струва ли си? <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Brexit струва ли си? Снимка: Ройтерс

Предстоят още много негативни последствия от излизането на Великобритания от Европейския съюз. Това заяви Адам Посен, президент на Института по международна икономика „Питърсън“, който коментира бъдещето на Марк Карни като гуверньор на АЦБ, както и прогнозите си за Brexit.

Според Посен предстоящ още много лоши последствия в резултат на развода, посочва Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му в момента всички богати страни отбелязват икономическо забавяне, но това във Великобритания е „невиждано“. Икономистът коментира, че този процес е започнал доста преди референдума за излизане на страната от ЕС.

Проблемът е, че хората все още подценяват, че дори да има „мек Brexit“ това отново ще предизвика значително отрицателно сътресение в предлагането във Великобритания, посочи той и допълни, че и в двата случая отражението ще е негативно.

Ако има отрицателно сътресение в предлагането, както очаква Посен, „най-доброто нещо, което може да направи Английската централна банка е да не променя по никакъв начин паричната политика“.

„В случай че има постоянна и дълготрайна промяна на относителните цени, то по-добре ще е икономиката да бъде принудена да се приспособи“, посочи Посен.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още