Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Пресилено е да се говори за смяна на политическите елити в Европа

Все още не е дошъл часът на популистите, но ако получат възможност да управляват, те трябва да го направят, твърди политологът Иво Инджов

Пресилено е да се говори за смяна на политическите елити в Европа

Иво Инджов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria 

Твърде пресилено е да се говори за цялостна смяна на политическите елити в Европа, но определено има бунт срещу тях и повечето хора са недоволни от сегашния модел, който има силно неолиберален отпечатък и брюкселски прочит. Това обяви политологът Иво Инджов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него все още не е дошъл часът на популистите, но ако получат възможност да управляват, те трябва да го направят.

По думите му изборът на Доналд Тръмп за президент на САЩ е отключил десния популизъм и е повлиял в известна степен на президентските избори в България и референдума в Италия. Според политолога мигрантската криза трябва да бъде преодоляна с общи усилия, но за да не бъде толкова страшна тя, трябва да се решат икономическите проблеми в страните, приемащи бежанци. 

Още по темата

"От една страна стои проблемът с традиционните политически елити, защото те не могат да се справят с новите предизвикателства. От друга страна контраелитите също не са в състояние, защото са преди всичко популистки, анархистки или националистки настроени и всъщност това е по-големият проблем", каза от своя страна политологът Иван Начев. 

И двамата се обединиха около схващането, че трябва да се преосмисли политиката към Русия и да се отменят санкциите, защото тя е един от големите пазари, с които работи Европейският съюз.

Вижте целия разговор във видеото. 

гледано: 895   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Евгения Маринова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Ангел Буров: София не расте демографски и това трябва да се отрази в ОУП