Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Развитието на бизнес средата е ключов фактор за всяка местна власт

Когато бизнесът е в състояние да реализира пълния си потенциал, тогава местната общност е в разцвет, твърди Елеонора Негулова

Развитието на бизнес средата е ключов фактор за всяка местна власт

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Във всяка една местна общност има три основни сектора – бизнес, публичен и граждански. Ролята на бизнеса е водеща, тъй като това е частта от местната общност, която създава добавена стойност. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес.

"Когато бизнесът е в състояние да реализира пълния си потенциал, тогава местната общност е в разцвет, генерира социален капитал и хората са доволни от начина си на живот", каза още експертът.

Тя изрази надежда, че новите управници по места ще осъзнаят това. Според Негулова създаването на една специализирана програма под формата на стратегия или план за действие в подкрепа на работата на малките и средните предприятия е ключът на успеха на политиците. 

Още по темата

"След вота избраните в местното управление трябва да актуализират своите програми и да има фокус върху малкия бизнес с конкретни политики. В това отношение може да се стъпи на основния политически документ на Европейския съюз (ЕС) (small business act), защото там са изведени 10 принципа. Те дават много добри индикатори, по които да се оценява до колко властта прави политики в подкрепа на малкия бизнес", добави още Негулова.

Тя обясни, че сред основните принципи в документа е създаването на отговорна администрация.

"Идеята е да има дигитализация на административните услуги и отговорно отношение на администрацията към бизнеса. В момента на много места това не се случва".

Негулова говори и за насърчаването на предприемачеството и предприемаческия начин на мислене.

Повече вижте в краткото видео или проследете целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 1361   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Анализатор: В зелената трансформация на Китай роля ще играе частният сектор