IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роботът Пепър е една от последните иновации в разплащателната индустрия

Плащанията се извършват чрез директна комуникация с робот

10:31 | 02.05.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пепър е една от последните иновации в разплащателната индустрия -  това е устройство, през което могат да се извършват плащания чрез директна комуникация с робот.

Това коментира мениджърът на Mastercard за България Ваня Манова в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

По думите ѝ технологията, която е имплементирана в "Пепър", се нарича МasterРass и представлява екосистема за електронни разплащания. 

"Те могат да бъдат извършвани от мобилна апликация към мобилна апликация, от уеб към мобилна апликация, от мобилна апликация към физическа среда", посочи експертът.

Разплащането става "невидимо", а стремежът вече е насочен към това клиентското преживяване, свързано с плащането, да е сведено до нула, т,е. клиентът да се фокусира върху това, което купува, върху начина, по който го купува и върху удоволствието от самата покупка, казва експертът. 

Манова обясни, че MasterРass е технология, която обхваща всички платежни брандове и по този начин създава уникалност и универсалност на самото решение.

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още