IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С. Станоев: Необходима е цялостна промяна в обучението на предприемачите

Да намериш финансиране за идеите си не винаги те прави велик бизнесмен, твърди експерт

09:11 | 22.02.17 г. 1
<p>
	Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Да се включат повече часове по предприемачество в гимназиите и университетите е необходимо, но недостатъчно условие.

Трябва да се промени начинът на преподаване, подходът от страна на преподавателите, а също и съдържанието. Най-важна е връзката с реалния бизнес и възможността да се правят гъвкави промени в съответствие с изменящите се изисквания на бизнеса. Това каза основателят на The Business Institute Светлан Станоев в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

„Има отрезвяване на носителите на идеи. Те осъзнават, че дори да намерят пари за проектите си, това не ги прави задължително велики предприемачи. Успехът не е задължително свързан с наличието на средства", обясни Станоев. 

Успехът идва тогава, когато предприемачът получи „смарт-отрезвяване“, когато осъзнае какво му подхожда и съответства на неговите ресурси - иновативна идея, опит, познания, контакти, обясни гостът. По думите му само тогава може да се получи онзи "клик" момент на спойка и сцепление на колелата на предприемаческата машина, за да се превърне в успешен бизнес проект. "Това идва от предварителната подготовка, опитност, осъзнаване, съзряване, зрялост", добави експертът.

Вижте още във видеото.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
khao
преди 7 години
предприемачеството е нещо което не се учи в училище :) или го имаш или не!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още