Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

С. Стоилов: Има съживяване в предприемаческата екосистема в България

Какво е Leader Talks и къде се намира „Библиотеката на предприемача“

С. Стоилов: Има съживяване в предприемаческата екосистема в България

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria: От ляво на дясно: Николай Николов, Деница Симеонова и Стоил Стоилов. 

Налице е съживяване в предприемаческата екосистема в България. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Стоил Стоилов от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (Association of Bulgarian Leaders and Entrepreneurs, ABLE).

По думите му в момента има изобилие от различни инициативи в помощ на хората, които искат да започнат свой бизнес.

Вече има много coworking пространства, където се събират стартъпи, предприемачите разполагат с богат избор на източници на финансиране, отчете той.

Стоилов разказа и за водещите проекти на организацията и в какво всъщност се състои дейността ѝ.

„В началото всичко започна като инициатива на студенти, завършили лятната предприемаческа програма на Фондация „Америка за България“. Всяка година от 2010 г. насам фондацията изпраща по 30 студенти на петседмично обучение по предприемачество в САЩ. През 2010 г. се завръща първият випуск, като през 2011 г. хората от него решават да основат неправителствена организация, в която да поддържат връзка един с друг и да развиват предприемачески проекти“, обясни Стоилов.

Една от първите инициативите на ABLE е „Библиотеката на предприемача“, която представлява физическа библиотека с книги по предприемачество и която в момента се намира в coworking пространството betahouse. Целта бе да съберем такива книги, които да са на разположение на хора, които искат да се образоват по тази тема“, добави гостът.

В студиото бяха и Деница Симеонова и Николай Николов, които също са членове на ABLE.

Симеонова разказа за Leader Talks. „Това е проект, който започна доста отдавна и в момента е в разгара си. Това е един вдъхновяващ формат, в който предприемачи и хора от бизнеса говорят пред аудитория за това как са постигнали тези успехи и отговарят на въпросите на публиката по различни теми, което очевидно е необходимо днес. Ние вярваме, че трябва да се обръща внимание на личния аспект, затова въпреки че има много инициативи на колеги предприемачи и други организации, според нас няма някакво натрупване, защото различните проекти успяват да намерят своето място и да захранят нуждата на определен тип млади хора“, обясни Симеонова.

Вижте още във видеото. 

гледано: 18722   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Коментари (3)

3
 
1
 
3
zelka007 до: Hermes73
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Зависи... Какво разбираш под "трудно" и какво разбираш под "лесно" ... :) ... Навсякъде по света да започнеш от нулата се изисква доста воля и бачкане от поне 12 часа дневно и, разбира се, необходимите знания, за това с което си се заел де. За да стигнеш до върховете в посоката дето си поел трябва и да умееш да си създаваш полезни контакти и в определен момент мъничка доза късмет :) ... В момента не е кой знае колко трудно да си предприемач в БГ, поне до средно ниво, за нагоре нямам наблюдения, но това което сме си споделяли с този и онзи е свързано с "полезни контакти" ако искаш да работиш в БГ, ако си бачкаш за навън и имаш клиенти хич не го мисли БГ-то ...
1
 
8
 
2
преди 8 месеца
Момчето не е в час.Да правиш бизнес в България е трудно.Да започнеш от нулата бизнес в България в момента и да успееш е още по-трудно.
2
 
9
 
1
преди 8 месеца
Баси , тия са като "Свидетелите на Йехова" дето зарибяват простолюдието !

Още от Bloomberg TV
Лидия Шулева: Нужен е специфичен подход за устойчива заетост