Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Sensata Technologies ще разширява дейността си в Ботевград

Компанията ще инвестира 5 млн. долара за производство на високотемпературни сензори

Sensata Technologies ще разширява дейността си в Ботевград

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Sensata Technologies ще инвестира 5 млн. долара през 2017 г. за разширяване на дейността на компанията в Ботевград. Това разкри в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Серж Гроенхуйзен, инженеринг директор на Sensata Technologies Bulgaria.

„Имаме нужда от това разширение. Компанията все още расте и се нуждаем от място, където да произвеждаме високотемпературни сензори, които са наш много ключов продукт”, обясни Гроенхюйзен.

По думите му Sensata е малко по-различен инвеститор на българския пазар от конкурентите си, защото развива инженерни дейности от по-висок клас и повишава нивото на българската инженерна наука и практика.

Припомняме, че на 14 март Sensata Technologies обяви откриването най-голямата си тестова лаборатория. Съоръжението се намира в София и в него са инвестирани над 3 млн. долара.

„Българският клон е много важен за европейския пазар, който пък е един от най-големите пазари за нас в световен мащаб. Типично, развитието ни тук е движено от европейските автопроизводители, като например Volkswagen, Daimler”, каза още Гроенхюйзен. „България е жизненоважно звено поради бизнес центъра на компанията, който е позициониран тук, както двата производствени комплекса (в Ботевград и Пловдив)”, обясни гостът.

Всичките ни локации в България ще растат, каза още той. „Ние все още търсим служители в София. Разрастваме се и в Ботевград, а и в Пловдив търсим още много нови служители. Производството там ще се увеличи. Важно за нас е бизнесът ни да бъде устойчив. Трябва да инвестираме в ангажираността на хората, в обучение, също така в сътрудничество с университетите, за да сме сигурни, че студентите са готови да работят във високотехнологични компании, каквато е Sensata”, посочи Гроенхюйзен.

Вижте още във видеото.

гледано: 4086   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
2 гласа

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Десислава Попова

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Стоян Панчев: Липсват екоаргументи срещу изграждането на втори лифт в Банско