IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще събудят ли технологиите креативността на децата

Трябва да се стимулира мисловна дейност на учениците с иновации в образователната система, препоръча Ивайло Бонев от образователния център "Технократи"

10:22 | 09.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Истината е, че технологиите вдъхновяват децата. Те правят процеса много динамичен, а именно това липсва в образователната система. Това каза Ивайло Бонев, съосновател на образователния център "Технократи“, в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Децата трябва да преминат от едни пасивни консуматори на технологии до едни активни създатели чрез технологии“, препоръчва той.

Според Бонев навлизането на технологии прави децата донякъде по-нетърпеливи, но има и своите предимства.

„Технологиите определено събуждат креативността у децата“, посочи експертът и обясни, че при работата с деца между 7 и 12-годишна възраст едно от най-големите предизвикателства е създаването на екипен дух. – В ранна възраст децата са силни индивидуалисти. Технологиите много добре им показват как в даден аспект едно дете може да се справя по-зле от друго и след това да е обратното.“

В образователния център, чийто съосновател е Бонев, се преподава и за зелена енергия.

„Целта е да се стимулира мисловна дейност и децата да започнат да си задават въпроси, които за нас вече са даденост, като това какъв автомобил караме, как си изхвърляме боклука, как се храним, как потребяваме“, коментира съоснователят на образователния център "Технократи“.

По думите на Бонев навлизането на иновации в образователната система в България ще е следствие на внедряването им в частните училища, но Министерството на образованието има по-голям проблем, върху който да се фокусира – привличането на млади учители.

Вижте целия разговор във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още