IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще заменят ли уебинарите конференциите в разгара на епидемията?

Отмяната на събития в Европа заради коронавируса е най-голямата след Втората световна война, констатираха Камелия Димитрова от БАПРА и Ивайло Иванов от Интер Експо Център

16:32 | 06.03.20 г.
Ще заменят ли уебинарите конференциите в разгара на епидемията?

Паниката и истерията около разпространението на коронавируса станаха причина за отмяната на големи и ключови събития. Това ще доведе до сериозни загуби на бизнеса. Това прогнозира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Камелия Димитрова, зам.-председател на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА).

Тя съобщи, че Европейският парламент е отменил 130 събития, които са предимно вътрешни между комисиите, но те са свързани с бизнеса и медиите.

"Преди няколко дни беше отменено най-голямото събитие на Google, което събира хиляди IT специалисти от цял свят, както и най-голямото енергийно събитие в Хюстън, на което трябваше да се договарят цените на петрола. А Международният олимпийски комитет (МОК) все още обсъжда каква ще е съдбата на старта на Олимпийските игри в Токио", посочи Димитрова.

По думите ѝ тези стъпки са превенция и презастраховане.

"В България има отменени събития и конференции предимно с международна програма. Това се случва по линия на международните корпорации, които взимат решения за неучастия в срещи с над 50 души", коментира Ивайло Иванов, член на управителния съвет на Българско конгресно бюро и управител на "Интер Експо Център". Не е имало подобна ситуация в България досега", заяви той и потвърди, че в европейски мащаб броят на отменените събития и изложения е най-голям от Втората световна война насам.

Според Димитрова превръщането на някои конференции в уебинари също е възможен вариант за събитията, които предполагат провеждането на дискусии.

"Заплашени са публичните събития с отворен достъп, където няма възможност да бъдат контролирани присъстващите", смята тя.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още