IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще затвори ли Испания училищата си?

В момента всеки регион в страната има автономия сам да вземе решение за това дали да се премине към дистанционно обучение

16:08 | 09.11.20 г.
Ще затвори ли Испания училищата си?

Затварянето на училищата и преминаването към дистанционно обучение би било последната мярка за борба с разпространението на COVID-19 в Испания. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Анхел Сантамария Барнола, съветник по образователните въпроси за страните от Източна Европа към посолството на Кралство Испания.

"Приоритетът на страната в момента е образователната система да задържи колкото е възможно повече учениците в час", заяви гостът.  

"В момента всеки регион в Испания има автономия сам да вземе решение за това дали да се премине към дистанционно обучение в зависимост от развитието на пандемията", обясни Барнола и уточни, че е много трудно да се вземат такива решения на национално ниво.

По думите на госта преминаването към дигиталното обучение е било много трудно предизвикателство за страната.

„Основното предизвикателство е дигиталното обучение да достигне до всички деца и затова националното правителство и регионалните такива изградиха планове за подкрепа. Сред основните мерки, предприети от правителствата, са алтернативни форми на обучение или отваряне на класните стаи в определен момент за тези, които имат нужда, разширяване на интернет мрежите и подкрепа за семействата", обясни гостът.

Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още