Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Ще затвори ли Испания училищата си?

В момента всеки регион в страната има автономия сам да вземе решение за това дали да се премине към дистанционно обучение

гледано: 2790   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Затварянето на училищата и преминаването към дистанционно обучение би било последната мярка за борба с разпространението на COVID-19 в Испания. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Анхел Сантамария Барнола, съветник по образователните въпроси за страните от Източна Европа към посолството на Кралство Испания.

"Приоритетът на страната в момента е образователната система да задържи колкото е възможно повече учениците в час", заяви гостът.  

Още по темата

"В момента всеки регион в Испания има автономия сам да вземе решение за това дали да се премине към дистанционно обучение в зависимост от развитието на пандемията", обясни Барнола и уточни, че е много трудно да се вземат такива решения на национално ниво.

По думите на госта преминаването към дигиталното обучение е било много трудно предизвикателство за страната.

„Основното предизвикателство е дигиталното обучение да достигне до всички деца и затова националното правителство и регионалните такива изградиха планове за подкрепа. Сред основните мерки, предприети от правителствата, са алтернативни форми на обучение или отваряне на класните стаи в определен момент за тези, които имат нужда, разширяване на интернет мрежите и подкрепа за семействата", обясни гостът.

Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Г. Шарков: Прекалената регулация на изкуствения интелект може да убие иновациите