IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирма Груп се насочва предимно към външните пазари през 2017 г.

Изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев в предаването "В развитие"

22:36 | 05.12.16 г.
<p>
	<em>Цветан Алексиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Цветан Алексиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Сирма Груп Холдинг отбелязва 30% ръст на приходите от продажби за първите девет месеца на 2016. Целта на компанията е в края на годината да покаже на инвеститорите, че е напълно предвидима и се развива добре. Това коментира изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев в предаването "В развитие" с водещ Димитър Вучев по Bloombnerg TV Bulgaria.

По думите му изминаващата 2016 г. е била много динамична за компанията и свързана с активно бизнес развитие. "За 2017 г. очакваме много по-добро развитие на продуктовите ни компании и компаниите за услуги на външните пазари, а за България очакванията ни са доста по-малки", допълни Алексиев.

"За 2016 г. бяхме планирали доста приходи от публичния сектор, които не се реализираха – не само заради политическата криза, но и защото правителството в оставка доста се забави с пускането на проектите", каза той по повод политическата ситуация в България.

Алексиев обяви също, че основен проблем за компанията е липсата на квалифицирани кадри и, че търси такива и извън България. По думите му те са предимно от балканските страни, Източна Европа, Украйна и прибалтийските републики.

Компанията планира увеличение на капитала през 2017 и IPO на чуждестранна борса през 2018-2019.

Вижте целия разговор във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още