Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

След добрата 2019 г. TeamViewer се цели по-високо

Новите перспективи на компанията обаче не очароваха борсовите участници

След добрата 2019 г. TeamViewer се цели по-високо

Снимка: Bloomberg 

Германският борсов новак TeamViewer се стреми към по-нататъшно увеличаване на продажбите и оперативната печалба след скока в растежа от миналата година.

„През тази година ще продължим да прилагаме стратегията си за растеж с пълна скорост", обяви в понеделник ръководителят на софтуерния доставчик Оливер Щайл. Финансовият директор Щефан Гайзер добави, че компанията отчита добър старт на 2020 г. Акциите на TeamViewer се понижиха след откриването на сесията и представянето на финансовите данни и се търгуват със спад от под три процента до ниво от 30,63 евро. Според борсовите експерти прогнозата е била по-малко смела от очакваното, предава Ройтерс. 

Още по темата

Компанията от Гьопинген осъществи борсов дебют през миналия септември, а приходите от емисията възлязоха на 2,21 милиарда евро. През декември софтуерната компания беше включена в индекса MDax. TeamViewer може да се използва за дистанционно свързване на компютри, например за отдалечена поддръжка, дистанционно управление на машини или за онлайн конференции. Сега TeamViewer иска да разшири клиентската база и да увеличи възможностите за приложение.

Приходите са нараснали през миналата година до 390,2 милиона евро, докато коригираната печалба преди лихви, данъци, амортизация и амортизация (коригирана EBITDA) се повишава също с 51% до 182,1 милиона евро.

TeamViewer отчете малка чиста печалба след загубата през 2018 година.

Фактурираните продажби са нараснали с 41 процента до 324,9 милиона евро. През настоящата година се очаква те да са в диапазона между 430 и 440 млн. евро, коригираната EBITDA се очаква да бъде между 240 и 250 млн. евро.

Още технологични новини вижте във видеото! 

гледано: 1418   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

 

По статията работи: Бойчо Попов

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Как ще се промени търсенето на петрол след пандемията?