Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

София е най-големия индустриален град в България

Хакатон на тема “Regenerative cities” събра специалисти на едно място в началото на октомври

гледано: 1666   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

София е най-големия индустриален град в България и е много важно да се разсъждава как разумно да произвеждаме и консумиране различни видове стоки. Около тази теза се обединиха в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Силиана Панова, треньор по дизайн мислене, и Самуил Ботев, сървис дизайнер, които са организаторите на хакатон на тема “Regenerative cities”, провел се между 1 и 3 октомври в София. 

Още по темата

По думите им събитието тази година е било основно концентрирано върху целите за устойчиво развитие на ООН, с основен фокус устойчиви градове и устойчиви общности.

“Привлякахме страхотни хора, които бяха с всякаква разнообразна експертиза. Имаше архитекти, дизайнери, програмисти, артисти, бизнесмени. Целта ни е да привлечем мултидисциплинарен екип, за да могат те да внесат различна гледна точка за сложните проблеми”, казаха те.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

2
 
5
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Цуфету ку ни беши столица щеши дай кат Дулово.
2
 
6
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Що за глупости! Някой да не знаеше, че "София е най-големия индустриален град в България"? Но оттам идват и проблемите за бедните райони в страната и ТВЪРДЕ голямата разлика в икономическото и социалното регионално развитие. Тази разлика между районите е повече или по-малко характерна за всички страни от ЦИЕ, но за България е НАЙ-ГОЛЯМА. Съзнателно не се провежда политика в полза на отделните региони. Съзнателно се отлага децентрализацията на финансирането. Оттам идват и ВСИЧКИ отрицателни последици за хората.

Още от Bloomberg TV
В София ще бъде открит Център за киберсигурност