Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Солидарността ще е приоритет в многогодишната финансова рамка на ЕС

Страната ни избира по-консервативен подход по отношение на бюджетната свобода, посочи Цветан Кюланов, ръководител на Представителството на ЕК в България

гледано: 5332   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Солидарността в рамките на Европейския съюз (ЕС) има няколко аспекта, първият от които се изразява в директната помощ. На 27 май Европейската комисия (ЕК) ще излезе с предложение за многогодишна финансова рамка на ЕС, която ще отразява новите потребности в условията на криза. Сред тях ще е солидарността.

Това обяви в в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria Цветан Кюланов, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

"Икономическата взаимосвързаност между държавите членки показва, че е в личен интерес на всяка от тях да изрази максимална солидарност, за да се възстановят бързо и заедно", коментира той.

Още по темата

Според него Европейската комисия си е поставила за цел да позволи повече бюджетна свобода. "При правилата за държавна помощ ЕК въведе гъвкавост, съобразена с правната рамка на ЕС, и ускори процедурите по тях. Видяхме одобрение в рамките на дни", уточни Кюланов.

По думите му иновациите, дигитализацията и зелената политика са областите, които също са приоритетни за ЕС в дългосрочен план.

Ръководителят на Представителството на ЕК в България обясни, че страната ни избира по-консервативен подход по отношение на бюджетната свобода, което според него е добре за нашата финансова система.

Цветан Кюланов посочи, че в по-нататъшната фаза от възстановяването от кризата в нашата страна трябва да се фокусираме върху запазване на работните места, особено в засегнатите сектори като транспорт и туризъм.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.
 

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Проф. Д. Хаджиниколов: Глобалната битка ще е за високите технологии